polyester syntetisk

Syntetisk undertøy kan gi impotens

Syntetiske stoffer som polyester og elastan er overalt og brukes i alt fra bilseter til undertøy. Disse stoffene er laget av en blanding av resirkulert plastikk og ny plastikk, og er derfor veldig billige. I tillegg kan de ha stretch-egenskaper som gjør dem populære å bruke i undertøy som skal være komfortabelt.
Men komfortabelt for ballene dine er det ikke.

Det er smart å være skeptisk til nye stoffer når det kommer til det vi spiser og det vi omringer oss med. Mikroplast er noe som snakkes mer og mer om for tiden, og det vil snart bli klarere hvilke negative helseeffekter mye plastikk har på mennesker.

Den Egyptiske forskeren Ahmed Shafik har siden 90-tallet gjennomført flere studier der han har testet syntetiske stoffers påvirkning på menns potens. I en studie fra 1993 delte han 50 menn inn i grupper hvor de brukte undertøy av forskjellige stoffer. De som gikk kledd i ull og bomull merket ingen negative effekter, mens de som dekket de edle organene med polyester fikk lavere evne til ereksjon og utløsning. Heldigvis var de negative virkningene ikke permanente, og de fikk vigøren tilbake etter å bruke undertøy i naturlige stoffer etter noen måneder.

Akkurat hvorfor polyester har denne virkningen er ikke 100% sikkert. Ahmed Shafik gjorde flere eksperimenter, og lot til å mistenke at det var noe med statisk elektrisitet i skrittområdet som var årsaken. Uansett, akkurat hva som er grunnen er det lurt å unngå syntetisk stoffer, da disse stoffene alltid vil skille ut litt mikroplastikk som enten legger seg på huden din og muligens blir absorbert inn i kroppen, eller i beste fall bare blir skylt ut i elver og havet litt og litt ettersom vi vasker klærne.

Referanser

Ahmed Shafik Pubmed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Shafik+A&cauthor_id=8886260

Similar Posts