granateple sexy

Testosteronboostende mat – frukten de fleste er enige om


Fra Medical News:

 • Ingefær
 • Østers
 • Granateple
 • Plantemelk, som mandel, soja (?), linfrø, hampmelk
 • Mørke Grønne Grønnsaker
 • Fettete fisk og fiskeolje
 • Jomfru olivenolje
 • Løk

Fra Healthline

 • Fettete fisk
 • Mørke grønne blader
 • Kakao
 • Avokado
 • Egg
 • Bær, kirsebær, granateple
 • Skalldyr

Fra MensJournal

 • Ingefær
 • Tunfisk
 • Druer
 • Granateple
 • Honning
 • Spinat
 • Rødt kjøtt
 • Viltkjøtt
 • Kål
 • Hvitløk
 • Egg

Dette er mainstream media artikler, men vi tar en nærmere titt på hva disse forskjellige matproduktene inneholder, og om det faktisk har en effekt på testosteron.


Skarpere mentalt, tenna sterkere, håret tykkere, huden friskere, musklene større, stemmen dypere, og mer mandig maskulin energi!


Avokado

Inneholder magnesium og boron som studier viser skal øke testosteron. Boron virker som å ha innflytelse på testosteron metabolismen og kan forhindre testosteron-degradering (1, (2).

Bær

Bær, kirsebær og granateple inneholder flavonoider som beskytter celler som produserer testosteron og kan øke testosteronproduksjon (3).

Granateple kan beskytte mot oksidativt stress og Leydig celler som øker testosteronnivået (4).

Bær, kirsebær og granateple kan hjelpe mot inflammert basert fedme, og kan ha som effekt å øke testosteronet (5, 6).

Druer

Resveratrol er det aktive stoffet i druen ikke bare øker testosteronet, men gjør svømmerne raskere! (Øker spermmobilitet).

Jeg er personlig ikke noe stor fan av druer, men skal man tro forskninga tyder resveratrol til å hjelpe spermen og kan faktisk øke libidoen betydelig (7).

Egg

Eggeplommene inneholder selen som kan bidra med å øke testosteronproduksjonen ved å aktivere visse veier og manipulere hvordan noen gener reagerer (8).

I tillegg har studier på både mennesker og dyr vist at ved optimale mengder selen i blodet øker testosteronet i kroppen (9).

Fettete fisk

Fettete fisk som laks og sardiner inneholder sink, vitamin D og omega-3 som skal være bra for hormonene. Denne studien viser at menn med lavere nivåer av vitamin D har lavere testosteron enn de med høyere nivåer (10).

En studie tyder på lavfett-dietter gir mindre testosteron enn dietter med mye fett, og spesielt blant personer med europeisk opphav (11).

Granateple

En studie viser en 24% økning av testosteron målt i spyttet til kvinner og menn (12). Bakgrunnen for effekten er en nedgang i blodtrykket (hypertensjon) og kan dempe stresset og risikoen for hjerterelaterte sykdommer på grunn av polyfenolene i granateple.

Honning

Honning inneholder boron og denne studien forteller hvordan boron virker i sammenheng med regulering av kjønnshormoner som er kjent for å øke testosteronet i kroppen (13). Det finnes mye dritthonning der ute, så gjør grundig undersøkelse. Ikke gjør som meg og spis billig honning blandet fra forskjellige land. Kjøp og ubehandla honning. Vi har ingen samarbeid med dem, men honninggutta ser ut til å være en seriøs honningprodusent, men lokal norsk honning er nok aller best!

Hvitløk

Hvitløk er bygget opp av det bioaktive stoffet allicin, som ser ut til å dempe kortisolet og øker testosteronet (14) Spis hvitløk for effekt.

Ingefær

Ingefær inneholder en rekke forskjellige oljer som kan være grunnen til effekten den har på kroppen. En studie tyder på ingefærs effekt øker testosteronet hos menn (15).

Kål

Inneholder et såkalt indole-3-carbinol (I3C) som skal virke som å dempe østrogennivået i kroppen. Øker ikke testosteronet direkte, men ved å redusere østrogen i kroppen ved å forhindre østrogen-signaliseringen og stoppe syntesen til å produsere østrogen.

Løk

Inneholder antioksidanter som kan indirekte øke testosteronet gjennom andre prosesser (16). I rotte-studien Medical News viser til blir det også brukt ingefær som svekker troverdigheten til studien.

Kakao

Yay, endelig kan jeg dunke ned diabetesplatene med god samvittighet!

Kakaopulver og kakaonibs inneholder magnesium og flavonoider-antioksidanter som er viktig for testosteronet. Kakao flavonoider som quercetin og apigenin kan hjelpe produksjonen av testosteron i cellene i testiklene kalt Leydig-cellene (17).

Mørke grønne blader

Inneholder magnesium som øker bioaktiviteten og reduserer oksidativt stress bidrar til opprettholdelsen av optimale testosteronnivåer, spesielt blant eldre menn. Oksidativt stress og betennelse kan redusere testosteronnivåene, så ved å innta mørke grønne blader opprettholder du en sunn balanse som gir rom til å øke testosteronet i kroppen (18, 19, 20).

Olivenolje

I en studie viste olivenolje, ekstra virgin, å ha en positiv effekt på fertiliteten til marokkanske menn. I studien ble det også brukt arganolje, så resultatene er vanskelig å tolke (21).

Rødt kjøtt

Her sikter MensJournal til sink og vitamin D i rødt kjøtt som bidragsytere til økte testosteronnivåer, men viser ikke til noen studier. Forskningen er derimot ganske uklare på vitamin D sin rolle på testosteron. Vitamin D kan ha en indirekte effekt på økte testosteronnivåer ved at for eksempel vitamin D gir økt energi til å trene, sosialisere eller å sove bedre. Her er en randomisert kontrollert studie med friske unge menn som konkluderer med ingen betydelige forskjeller på testosteronnivåer før og etter supplementering av vitamin D. Som nevnt tidligere, er det uklarheter i hvorvidt vitamin D har en årsak eller sammenheng med økte testosteronnivåer.

Skalldyr

Inneholder sink, selen og omega-3 fettsyrer som bidrar til å opprettholde optimale testosteronnivåer. Sink kan hjelpe med å bekjempe mannlig hypogonadisme (nedsatt funksjon av kjønnshormonet testosteron), men anbefaler ikke å bruke kosttilskudd som en måte å innta sink på (22). Ta sink gjennom ordentlig mat, som skalldyr! 

Spinat

Inneholder magnesium som bidrar til bedre blodstrømning i kroppen som hjelper å transportere blod til penis når det behøves. Så uten optimal blodstrømning blir som å vente på et tog som aldri kommer. Inneholder også visse mineraler som gir mer fri testosteron i kroppen.

Tunfisk

MensJournal sikter til innholdet av vitamin D i tunfisk som forskningen er utydelige på. Tunfisk er uansett en god kilde til protein som bidrar til muskelvekst, som indirekte kan ha en positiv effekt på testosteronet. Mer forsknings trengs.

Viltkjøtt

Inneholder en rekke aminosyrer, sink, jern og sunt fett som kan være bidragsytere til økte testosteronnivåer, men ingen forskning har forsket direkte hvorvidt viltkjøtt er årsaken til økte testosteronnivåer. Kan igjen være en indirekte årsak. Viltkjøtt er uansett digg. I tillegg har vellykket jakting vist til å øke testosteronnivåene (23).


Konklusjon

Det er mange artikler av lav kvalitet som hevder ditt og datt, men når du graver dypere i forskningen er det mer tydelige svar å få, så vær skeptisk til det meste når journalister og nyhetsmagasiner har bastante påstander.


Skarpere mentalt, tenna sterkere, håret tykkere, huden friskere, musklene større, stemmen dypere, og mer mandig maskulin energi!

Big Dick Chad / Kjempekjepp Kjartan

Similar Posts