tesosteron booster pillepakker

De verste testosteron boostere alle tar

Mange testosteron-tilskudd hevder de øker testosteronnivået, men tar vi en nærmere titt på ingredienslista, er det få av ingrediensene som har vitenskapelig dokumentert effekt. 

Eksempel: turkesterone

Det er ingen menneskestudier på turkesteron gir det grunn til å være skeptisk til dette kosttilskuddet. Det er ikke alltid forskningen som sier hvor effektivt et produkt er. Det er heller hvordan produktet blir markedsført og hypa opp av forskjellige influencere.

På examine.com som er en kildekritisk side som gir ut informasjon om forskjellige stoffer og skriver dette om Ecdysteroids, som turkersteron også er kjent for: Ecydysteroids er et type hormon som er den androgene deler av insekter og at de er involvert i reproduksjon og skifting av hud og skall. Å innta dette for mennesker kan være sunt og eller øke muskelmasse, men studier mangler og problemer med fordøyelig eksisterer.

Det finnes imidlertid in vitro studier på Ecdysteroids sin reaksjon på menneskers muskelfibre og en god del dyrestudier som har vist lovende resultater. Dette skal ikke nødvendigvis bety at det fungerer å innta dette oralt vil gi samme resultat. 

Eksempel på testosteron-tilskudd med flere ingredienser

I dette produktet for eksempel er det hele 5 ingredienser som ikke viser noen positiv effekt ifølge studier gjort på mennesker. Et stoff kan ha for eksempel 8 studier der 6 studier har vist en negativ effekt og 2 studier en positiv effekt, og det er bare de 2 studiene som blir vist i salgsannonsen til produktet. Men med disse ingrediensene på dette produktet har ingen av disse en eneste studie som viser en positiv effekt på mennesker.

En ingrediens som kan være verdt å holde et øye med er Fenugreek eller bukkehornkløver fordi den har 4 studier som viser en positiv effekt, men 3 som viser en bestemt resultat. Så det er fortsatt vanskelig å vite om Fenugreek faktisk fungerer. Man trenger å ha flere kvalitetsstudier på dette produktet. Selv om det er begrenset bevis på om Fenugreek øker testosteron, mer bevis må til for å støtte under en slik påstand.

Ashwagandha som har vist her har vist positiv effekt på forskjellige ting i kroppen en rekke ganger og er mer forsket på. Ashwagandha har en positive effekter på søvn, kortisol og stressnivået for å nevne noen. Det er studier som viser at Ashwagandha kan også øke testosteron som skrevet om i artikkelen om Ashwagandha. Dette er en av de få men lovende produktene som er relativt trygt å innta uten beviste negative bivirkninger. Om Ashwagandha har en direkte effekt på testosteron kan spekuleres i, men om det forbedrer visse andre faktorer i kroppen som stress for eksempel, har dette en innvirkning på testosteron på den måten. Mye forskning tyder på Ashwagandha har en positiv effekt på testosteron, enten ved å forbedre søvn, stress eller kortisol. Det som er viktig å tenke på er kvaliteten på Ashwagandha også. Det finnes mange merker som ikke oppgir hvilket land de henter urten fra og eksakt hvor mye av urten som er i pakken.

Tongkat ali er også i dette produktet som har vist gjentatte ganger positive effekter på testosteronet både i studier og hos samtlige anerkjente idrettsutøvere, hjerneforskere og vektløftere. De fleste vektløftere er klare over proteinets effekt på bygging av muskler på samme måte som langdistanseløpere er klar over viktigheten av restitusjon etter en lang økt. Det samme burde gjelde for de som er opptatt å optimalisere sine verdier av testosteron, nemlig å innta riktig mat, aktiviteter, søvn og beholde roen. Dette gir rom for testosteron å forbedre seg, og når kroppen har nok ressurser til å produsere testosteron kan et kosttilskudd som tongkat ali gi det enda ekstra for å øke testosteronet på en naturlig måte i takt med naturen. Selv om tongkat ali gir mer energi, raskere restitusjon og en rekke andre helsefordeler kan det være lurt å ta de i sykluser, som 2 måneder på og 2 uker av, eller 2 uker på og 2 uker av. Alt etter ditt behov og hvordan kroppen din reagerer på tongkat ali. Det er imidlertid flere brukere av tongkat ali som ikke tar det i sykluser, så dette er veldig individuelt og mer forskning trengs i forhold hvordan forskjellige personer opplever tongkat alis effekt.

Uoversiktlig ingrediensliste og informasjon

Det er flere såkalte testosteron boostere ute på markedet som ikke har en klar ingrediensliste og ikke har listet opp hvor mye av hver ingrediens produktet inneholder. Det kan være for eksempel 200 mg av tribulus og 100 mg tongkat ali, men hvis dette ikke er synlig er det et tegn på at produkt skjuler noe og en god grunn til å ikke kjøpe det. 

Det skal alltid være en tydelig oversikt over alle ingrediensene og eksakt hvor mye av hver ingrediens det er i mg eller gram. Bare fordi en pakke har skrevet et anerkjent og forskningsbasert urt som viser positive effekter på fremsiden av pakken, kan dette kun være en måte å lokke kunden til å kjøpe. Hvis man tar en nærmere titt på ingredienslisten kan det produktet du egentlig var ute etter ha alt for lite av det aktive virkemiddelet til at det faktisk har en positiv effekt.

Bra rating betyr nødvendigvis ikke bra produkt

Ikke la deg lure av bra anmeldelser for et produkt fordi når folk begynner med et kosttilskudd som dette, begynner de også med andre aktiviteter som å trene og spise bedre. Så effekten de får av trening og å spise er positiv, men kosttilskuddet får all kreditten. Et annet viktig element å ta i betraktning er placebo-effekten. Troen du har på et kosttilskudds positive effekter har mye å si på din prestasjon, så du kunne like godt ta en pille uten noen aktive stoffer og oppnå samme resultat.

Vær en etternøler

Når det kommer til kosttilskudd er det god grunn til å være skeptisk. Derfor er det klokt å være en etternøler, altså å vente at produktet har blitt forsket på over en lengre periode og at det har blitt prøvd ut av flere personer. Å spise frukt og grønnsaker anses å være sunt og trygt fordi det har blitt gjort av mennesker i tusenvis av år. Å knuse frukt og grønnsaker og transportere det verden rundt for så å drikke det anses enda som sunt og trygt, men dette er kun en veldig kort tid i menneskenes historie. Tar man en nærmere titt på kroppens effekt og hvordan den tar opp næringsstoffer fra knust frukt i forhold til hel frukt ser man en tydelig forskjell. Markedsføringen rundt juice har vært så sterk at man har blitt blindet for sunn fornuft. På samme måte kan du se på kosttilskudd og det å være en etternøler. Tenk på kilden til stoffet, og hvilke prosesser urten eller planten har blitt utsatt for før du inntar det. I tillegg må man være klar over riktig dosering og forskningen bak stoffet. 

Referanser

https://examine.com/supplements/ecdysteroids/

https://examine.com/supplements/ashwagandha/

https://examine.com/supplements/tongkat-ali/

Similar Posts